Het Waait

Belevingstheater voor de allerkleinsten

Nieuwe voorstelling - Belevingstheater voor de allerkleinsten.

Je komt via een tunnel met lichtjes en zachte voeldingen binnen in een ruimte vol kussens. Boven je hoofd drijven wolken, op een doek waaien bomen. Na een tijdje begint een hoop kussens te bewegen op zachte pianomuziek. Het neemt de vorm aan van een grote slak die rustig beweegt. Uit de slak komt een groot konijn dat lustig rondspringt. Er klinkt muziek uit een poppenkastje dat langzaam opengaat. Het konijn gaat er naartoe en de kindjes kunnen volgen of op een afstand kijken. Er komt een jongetje in de poppenkast met haar dat waait in de wind.

Zo begint deze rustige voorstelling op maat van de allerkleinsten, met poppenspel, dans, video en muziek. Het verschil is dat ze niet stil naar een podium moeten zitten kijken maar er midden tussenin zitten en kunnen bewegen als ze willen. Een bijzondere ervaring, allemaal rond het thema ‘waaien’.

We leggen de zaal vol met kussens en tapijten waarop de kindjes rustig zitten kijken naar wat er gebeurd. Ze mogen ook rondlopen en meespelen met de dansers maar dat moet niet. Het is intiem en veilig zodat elk kind zich thuisvoelt en kan genieten van alles wat er rondom hen gebeurd.

Doelgroep   kindjes van 0.5 tot 3 jaar

Duur   50 minuten

Thema's   Waaien, wind, verandering

Doel   Prikkelen van de zintuigen, kennismaking met theater

Waar   Deze voorstelling is te zien in de Poppenzaal en op verplaatsing

Info op verplaatsing

Concept, spel, wolken en muziek
Ruud Alles

Spel en Dans
Jessica Hagmijer en Els Peeters

Papieren theater
Ilse Proost

Tunnel en voeldoos
Jean Marie Oriot

Knutselmap en foto's
Elise Laureys

het waait
het waait
het waait
het waait
het waait
het waait
het waait
het waait
het waait
het waait
het waait
het waait
het waait
het waait
het waait
het waait