Stapel

Een kleurrijk en visueel schouwspel. Een soort slapstick.

Familievoorstellingen in de Poppenzaal
8-15 december 2024
Schoolvoorstellingen in de Poppenzaal
9-10-11-12-13 december 2024


Op verplaatsing tot juni 2024 

Stapel is een kleurrijk en visueel schouwspel. Een soort slapstick waarbij een mevrouwtje probeert om met blokken een toren te bouwen. Net zoals peuters dat doen, met vallen en opstaan.

Mevrouw Stapel heeft een groot pak gekregen, wat zou daar inzitten? Ze maakt het open en speelt ermee. Een bijzonder komische voorstelling. De kinderen schateren het uit bij de fratsen van 'het mevrouwtje'. Deze voorstelling is bijna zonder woorden maar met veel muziek. Steeds hetzelfde liedje "Alle eendjes zwemmen in het water" wordt op verschillende manieren gespeeld en gezongen.
 
Deel een
Een groot blok en een kleiner blok, daartussen een glijbaan. Het 'mevrouwtje' probeert het kleine op het grote blok te duwen. Het lukt niet. Dan verdwijnt het 'mevrouwtje' in een gat in het grote blok. Het kleine blok gaat omhoog en komt op het grote terecht. Alles gaat draaien. Uit het bovenste blok komt weer een blok,... en weer één,... tot er een reusachtige blokkentoren ontstaat.
 
Deel twee
Het mevrouwtje gaat weg en de toren gaat op zichzelf leven. Op de toren staan aan één kant eendjes die kunnen kwaken. Een andere kant heeft deurtjes waaruit poppen komen piepen. De blokken draaien, de eendjes kwaken, de poppen piepen en de hele toren gaat een toertje maken. Er wordt in de toren met licht en schimmen gespeeld.

Elementen uit de kleuterwereld ( kleuren, groot / klein, vormen,... ) liggen aan de basis van deze productie.

Doelgroep   kleuters 2.5-6 jaar en familie

Duur 60 minuten, er is altijd een pauze   

Thema's   Kleuren, groot klein,spelen met blokken


Info 'Stapel' op verplaatsing

Spel
Charlotte Alles

Concept
Ruud Alles

Blokken
Marten Thijs

Schilderingen
Loes Vleugels

3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
12.jpg
13.jpg
9.jpg
11.jpg
10.jpg
Stapel
Stapel
Stapel
Stapel